Συνέχεια Ανάγνωσης

Αντιθέσεις μεταξύ Βορρά και Νότου; Μόνο στον καιρό!

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τη ΒΔ Ελλάδα. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι νοτιάδες με ένταση τα 5 με 7 μποφόρ και οι υψηλές για τη εποχή θερμοκρασίες κυρίως στη νότια χώρα. Την Πέμπτη (22/3) ένα νέο χαμηλό που θα προσεγγίσει την περιοχή μας από τα ΝΔ θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ (ανατολικά και νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και μικρή άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές. Την Παρασκευή (23/3) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.  Το Σάββατο(24/3) ο καιρός θα είναι καλύτερος, αν και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές. Την Κυριακή(25/3) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ με ένταση 5 με 7 μποφόρ.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:

Τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:

Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.