Συνέχεια Ανάγνωσης

Η πιο κόκκινη μέρα στη Κρήτη σήμερα 22-03-2018

Η σημερινή ημερομηνία 22/03/2018 θα αποτελέσει σίγουρα μια ιστορική μέρα που θα θυμόμαστε για καιρό. Τεράστιες ποσότητες αφρικανικής σκόνης μεταφέρθηκαν από την Αφρική στη Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες ποσότητες έπληξαν τη Κρήτη.

Μάλιστα η 7η ΥΠΕ Κρήτης εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση. Σε περίπτωση επιβάρυνσής τους να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας.

Στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 μίλησε για το φαινόμενο η καθηγήτρια στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπεύθυνη του Σταθμού Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Φινοκαλιά Λασιθίου κ. Κανακίδου Μαρία η οποία δήλωσε ότι η συγκέντρωση σκόνης ήταν 4700μgr/m3 στις 17:10(ανά 5 λεπτό μέτρηση) και πάνω από δυο ώρες από τις 15.00 και μετά είναι πάνω από 3000μgr/m3, όταν το όριο ασφαλείας για την ανθρώπινη υγεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 50μgr/m3.

Η ομάδα μας στο Facebook κατακλύστηκε από φωτογραφίες και βίντεο από όλη τη Κρήτη και οι κάμερες μας κατέγραψαν μοναδικές εικόνες. Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό δείγμα από τη κατάσταση που επικράτησε σήμερα στη Κρήτη.

 

 

 

Μέσα Λακώνια
 

Παραλία Ιεράπετρας
 

Τυμπάκι
 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.