Συνέχεια Ανάγνωσης

Παρελάσεις χωρίς καιρικά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Βαρομετρικά χαμηλά εξακολουθούν να επηρεάζουν τις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Στη χώρα μας, ειδικότερα, και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) ο καιρός θαείναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Β. Ελλάδας. Οι άνεμοι θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη την χώρα. Την Κυριακή, 25η Μαρτίου, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές – βραδινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Β. Ελλάδα Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΝΑ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη (26-28/3) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αν εξαιρέσουμε τη Β. Ελλάδα όπου η ψύχρα θα είναι αισθητή, στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά αυτής της εποχής. Πάντως, τόσο τις τελευταίες μέρες του Μάρτη όσο και τις πρώτες μέρες του Απρίλη η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά σε όλη τη χώρα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:

Τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:

Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:

Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.