Συνέχεια Ανάγνωσης

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βοριάδες και υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα

Βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο κινείται ανατολικά. Ένα άλλο χαμηλό κινείται από τις ακτές της Λιβύης προς την Κύπρο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), βροχές αναμένονται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και κυρίως στα νοτιοανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα, οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΑ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Πέμπτη (29/3), μόνο το πρωί στην Εύβοια και κυρίως στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ κι η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. ΤηνΠαρασκευή (30/3), αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο (31/3-1/4), προβλέπεται ζεστός καιρός με μέτριας έντασης Ν-ΝΔ ανέμους. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη ΒΔ Ελλάδα.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:

Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΑ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:

Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:

Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ΒΑ Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα 7 και τοπικά στα νότια στα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:

Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.