Συνέχεια Ανάγνωσης

Το ζητούμενο είναι να ρίξει ο Μάρτης δύο καλά νερά

Βαρομετρικό χαμηλό στα ΒΔ Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ασθενές ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ. Ένα άλλο χαμηλό που βρίσκεται στον Κόλπο της Γένοβας αναμένεται να κινηθεί Α-ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Την Τετάρτη (14/3) τοπικές βροχές μικρής διάρκειας προβλέπονται κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Πέμπτη (15/3) οι βροχές σχεδόν παντού θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή και το Σάββατο (16-17/3) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η βαθμιαία επικράτηση ισχυρών Ν-ΝΔ ανέμων και η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη ΒΔ Ελλάδα. 

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-3-2018
Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Χιονοπτώσεις στα βουνά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Χιονοπτώσεις στα βουνά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες στο Α-ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.
Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.