Συνέχεια Ανάγνωσης

Ευμετάβλητος καιρός, χωρίς όμως κάποια χειμωνιάτικου τύπου σημαντική αλλαγή

Βαρομετρικό χαμηλό στα ΒΔ Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ασθενές ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ. Ένα νέο χαμηλό που σχηματίζεται στη Δ. Μεσόγειο αναμένεται να κινηθεί ανατολικά. Με αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, οι βροχές που θα σημειωθούν το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) στη χώρα θα είναι τοπικές και οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ ως τα 7 μποφόρ (Α. Αιγαίο). Την Πέμπτη (8/3) πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Παρασκευή (9/2) οι πιθανότητες βροχής είναι πολύ περιορισμένες και οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα. Το Σαββατοκύριακο (10-11/3) σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει καλοκαιρία με ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αρχής γενομένης από τη Δ. Ελλάδα.

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:

Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στη Θράκη και το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:

Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:

Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:

Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αττική:

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.