Συνέχεια Ανάγνωσης

Φαράγγι Αγίου Νικολάου και Δάσος του Ρούβα

Το φαράγγι του Αγίου Νικολάου ή του Ρούβα, ορίζεται από τις κορυφές Αμπελάκια στα ανατολικά και Σαμάρι στα δυτικά. Πρόκειται για το σημαντικότερο φαράγγι του Ψηλορείτη και της κεντρικής Κρήτης και πήρε το όνομα του από το ομώνυμο Βυζαντινό εκκλησάκι στη νότια είσοδο του. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, χαράδρες και ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς και ορθοπλαγιές σπάνιας ομορφιάς. Δυστυχώς ένα τμήμα από το πανέμορφο δάσος του Ρούβα κοντά στη νότια είσοδο του φαραγγιού καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά το 1994.

Χθες Κυριακή 04-03-2018 είχα την ευκαιρία να το περπατήσω με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μοιρών. Μια διαδρομή σχετικά εύκολη ακόμη και για αρχάριους, καλό θα ήταν όμως να έχετε κάποιον μαζί σας που να το έχει ξανακάνει.

Ξεκινάς από τη λίμνη του Ζαρού σε υψόμετρο 400 μέτρων περίπου και η όλη διαδρομή διαρκεί περίπου 2 με δυόμιση ώρες.

Περπατώντας μέσα στο φαράγγι βλέπεις εικόνες που όμοιες τους σίγουρα δεν συναντάς εύκολα.

Όλοι θυμόμαστε τους δυνατούς ανέμους στις 24 με 26 Ιανουαρίου 2018 που πολλά προβλήματα είχαν δημιουργήσει σε θερμοκήπια και όχι μόνο σε όλη τη Κρήτη.

Δυστυχώς δυο μεγάλα δέντρα δεν άντεξαν και στη κυριολεξία ξεριζώθηκαν και καταπλάκωσαν το μονοπάτι που οδηγεί στο δάσος του Ρούβα.

Με λίγη προσοχή μπορείτε να τα προσπεράσετε και να συνεχίσετε τη διαδρομή σας.

Στο τέλος όταν φτάσετε στο δάσος το τοπίο θα σας ανταμείψει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.