Συνέχεια Ανάγνωσης

Μεγάλο Ημερήσιο Θερμομετρικό Εύρος

Στη διάρκεια το νέου εικοσιτετραώρου (Μ. Τετάρτη) η χώρα θα εξακολουθήσει να καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την απουσία βροχών, τους ασθενείς ανέμους, τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τις τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Τη Μ. Πέμπτη αρχικά θα επικρατήσει ο ίδιος καιρός, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οι συννεφιές θα πυκνώσουν και τις απογευματινές – βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη Μ. Παρασκευήτοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται βασικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα γίνουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Το Μ. Σάββατο αρχικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά βαθμιαία στη Δ-ΒΔ Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις απογευματινές – βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σχεδόν σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Την Κυριακή του Πάσχα τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στη ΒΑ Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και ίσως στις Β. Σποράδες και την Α-ΒΑ Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

Υ.Γ.

(α) Αυτή την εποχή η συμπεριφορά των ατμοσφαιρικών διαταραχών αναφορικά με την κατανομή, τη διάρκεια και την ένταση του υετού που μπορούν να προκαλέσουν είναι διαφορετική από εκείνη του χειμώνα. Στο παιχνίδι μπαίνει και η θερμική αστάθεια, η οποία όμως είναι ακόμη αδύναμη.

(β) Χαίρομαι γιατί οι τίτλοι -και όχι μόνο- των προγνώσεων αυτού του μπλογκ υιοθετούνται και αναπαράγονται ατόφιοι στα ΜΜΕ από μετεωρολόγους όλων των κατηγοριών.

Μ. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 4-4-2018

Βόρεια Ελλάδα:

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:

Αραιές νεφώσεις στα ΒΔ πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αττική:

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.