Συνέχεια Ανάγνωσης

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας σήμερα 23-03-2018

Η μετεωρολογία είναι μία από τις πιο ελκυστικές επιστήμες του κόσμου με ιστορία αιώνων, αλλά μόλις πριν από λίγες δεκαετίες ήταν ανυπόληπτη, κρινόμενη (αδίκως) μόνο από την επαληθευσιμότητα των προγνώσεών της.

Η αριθμητική πρόγνωση του καιρού, που άρχισε να χρησιμοποιείται επιχειρησιακά τη δεκαετία του 1970, την έβγαλε οριστικά από την ανυποληψία και την αφάνεια. Σε αυτό ασφαλώς συνετέλεσε και η συνεχής απόκτηση νέας γνώσης σε όλα τα επίπεδα της επιστήμης.

Στις μέρες μας, οι καιρικές προγνώσεις και προειδοποιήσεις και η παροχή πληροφοριών για το κλίμα σώζουν ζωές και προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις μεταφορές, τις κατασκευές, την ενέργεια, τις υπηρεσίες υγείας και διαχείρισης δασών και νερού και γενικότερα στο σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Το γεγονός ότι σε παγκόσμιο επίπεδο όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ασχολούνται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά με τη μετεωρολογία και την κλιματολογία ανοίγει νέους ελπιδοφόρους δρόμους γι αυτές. Ώθηση στους δύο κλάδους δίνει και η αναγκαιότητα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε έναν κόσμο στον οποίο ολοένα και πιο συχνά παρατηρούνται ακραία μετεωρολογικά και κλιματικά φαινόμενα.

Χρόνια πολλά, φίλοι μου

Ζιακόπουλος Δημήτριος

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.