Συνέχεια Ανάγνωσης

Σταδιακή απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης

Βαρομετρικά χαμηλά εξακολουθούν να επηρεάζουν με βροχές, χιονοπτώσεις (ορεινά) και τοπικές καταιγίδες τις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Στις χώρες αυτές συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, όπου ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) όσο και την Τετάρτη (28/3). Κατά τα άλλα, η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα πάνω από την περιοχή μας θα παρουσιάσει βελτίωση, καθώς η αφρικανική σκόνη βαθμιαία θα απομακρυνθεί προς την Α. Μεσόγειο. Αυτό θα φανεί περισσότερο την Τετάρτη, οπότε θα επικρατήσουν παντού άνεμοι βόρειων διευθύνσεων. Την Πέμπτη (29/3) οι βροχές θα περιοριστούν στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα και ως το βράδυ θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι θα φθάνουν τα 7 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Παρασκευή και το Σάββατο (30-31/3) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Δ-ΝΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:

Παροδικές βροχές και καταιγίδες στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:

Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Πηγή Ζιακόπουλος Δημήτριος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.